Baner eko soft 2023 bdo

Ewidencja odpadów w BDO

Założony przez Aga 02 styczeń 2020 o 17:30

Gość

26 styczeń 2025 o 20:12

Witam czy jest ktoś tu na forum i mógłby mi pokazać jak wygląda umowa przeniesienia. Chodzi o to że w jednym budynku mają siedziby spółki ( jeden szef spółki powstały bo musiały chodzi o dopłaty) ale tylko jedna z nich prowadzi rejestr BDO. 

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2025 o 12:19

Dzień dobry,

Omyłkowo wytworzyłam olej pod kodem innym niż w decyzji. Niestety nie mogę zmienić ponieważ już przekazałam na SENT. W tej sytuacji nie ma innej możliwości jak napisać oświadczenie. Proszę o pomoc jak powinno wyglądać takie oświadczenie co powinno się w nim znajdować ?

Z góry dziękuję za pomoc.

F4odpowiedz

ashka

18 luty 2025 o 13:13

witam

pewna firma dostarcza nam odpad do produkcji ale skończyła im się decuyzja twierdza, że odpad który został im na placu dalej mogą nam przekazywać czy to prawda

?
jaka jest kara za przyjcie odpadu od firmy której skończyła się decyzja i jest w trakcje starań o nowa ?
F4odpowiedz

ashka

18 luty 2025 o 13:18

witam

w decyzji mam ze mogę na stanie kodu 191212 zostać 50 000 u mnie zostało 55 000 czy grozi to duża karą ?

F4odpowiedz

ashka

18 luty 2025 o 13:18

witam

w decyzji mam ze mogę na stanie kodu 191212 zostać 50 000 u mnie zostało 55 000 czy grozi to duża karą ?

F4odpowiedz

Gość

03 marzec 2025 o 11:54

Dzień dobry
Firma kupuje przemiał, ale jest on za grubo zmielony i musimy go jeszcze zmielić na swoich młynach, a następnie poddać procesowi regranulacji. Czy mielenie przemiału może być traktowane jako proces R3 (u nas ostateczny po którym powstaje regranulat) czy jeszcze podchodzi pod R12? W decyzji mamy oba procesy, ale nie wiem w BDO jak to wykazać.

F4odpowiedz

Gość

04 marzec 2025 o 17:22

napisał:

witam

pewna firma dostarcza nam odpad do produkcji ale skończyła im się decuyzja twierdza, że odpad który został im na placu dalej mogą nam przekazywać czy to prawda

?

jaka jest kara za przyjcie odpadu od firmy której skończyła się decyzja i jest w trakcje starań o nowa ?

żadna.. firma, której skończyła decyzja traci nie tylko prawo zbierania, ale i prawo magazynowania.. czyli.. obowiązkowo musi wywieść wszystko, co ma na stanie. też tak mamy na firmie.. :) 
F4odpowiedz
Nowa odpowiedź
Jeśli chcesz odpowiedzieć bezpośrednio na wybraną wypowiedź, kliknij opcję „odpowiedz” lub „cytuj” na dole każdego posta

Newsletter