BDO - baza danych
Założony przez Gość 02 lipiec 2015 o 14:41Gość
31 styczeń 2020 o 08:29
Jakie potrzebuje dane do obliczenia poziomu ograniczenia?
Gość
31 styczeń 2020 o 09:28
Dzień dobry,
czy jeżeli prezydent podpisał ustawę, to istnieje szansa, aby w wersji papierowej, na karcie przekazania odpadów wydać odpad, którego nie mamy we wniosku aktualizacyjnym? Wniosek, który złożyliśmy po prostu zniknął, nowy nie chce przejść, bo się wczytuje i nic więcej. A zależy nam bardzo aby ten odpad już przekazać
Gość
31 styczeń 2020 o 09:35
Dzień dobry,
Czy w związku z podpisanie ustawy, która wprowadza przesunięcie sprawozdawczości i możliwości prowadzenia ewidencji i kpo w formie papierowej można odbierać odpady od podmiotów, które nie posiadają numeru BDO, a powinny taki numer posiadać? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Gość
31 styczeń 2020 o 10:15
Gość napisał:
Gość napisał:
Czy transportujący musi potwierdzić zakończenie transportu od razu przed wyjazdem na drogę publiczną, czy może to zrobić później?
Bardzo proszę o odpowiedź
Ja czasami robię nawet 2-3 dni po transporcie.
Pomimo tego że ustawa mówi o obowiązku zakończenia niezwłocznie? Nie da się wprowadzić do ewidencji KPO bez potwierdzonego transportu.
Gość
31 styczeń 2020 o 12:19
Gość napisał:
Witam,
a ja mam takie pytanie - chodzi mi o odpad w postaci palet i stelaży drewnianych w których trafia do nas materiał do produkcji. i jedno i drugie jeśli niepotrzebne i uznane za odpad to kod 15 01 03 opakowania z drewna. Pytanie czy jeśli pochodzi to z dostaw to mogę to uznać za odpad spoza instalacji??
Wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemu, choć z drugiej strony mam w decyzji wpisane, że "źródłem powstawania odpadów są procesy produkcyjne prowadzone w zakładzie, w tym m.in. dostawa materiałów i surowców oraz wysyłka produktu gotowego (...)"
Proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów.
Goś
31 styczeń 2020 o 15:52
Mam pytanie, czy działają wam w BDO Wnioski aktualizacyjne? Mi kręci się wskaźnik i tak od początku stycznia nie mogę uaktualnić danych tj. złożyć wniosku aktualizacyjnego. Help !!
Gość
31 styczeń 2020 o 15:55
Dzień Dobry,
Pytanie czy dla dwóch pozwoleń na wytwarzanie odpadów (instlacji) będących przy tym samym adresie trzeba tworzyc dwie lokalizacji i czy się da to zrobić?
Gość
31 styczeń 2020 o 17:31
czy firma pszekazujaca odpady musi wygenerowac potwierdzenie na transport????????
Gość
31 styczeń 2020 o 20:15
System nie dopuszcza wpisania w nowej karcie przekazania przeszłej daty rozpoczęcia transportu . Jak w takim razie będziemy wprowadzać papierowe KPO po nawet długim czasie???? (ostatecznie do 31.07. wystawione do 30.06, więc siłą rzeczy będzie koniecznoć wpisania przeszłej daty transportu!
Własnie dzisiaj wycofałam kartę z błędem z wczoraj. Przy próbie wystawienia nowej nie pozwala mi wprowadzić wczorajszej daty.
Wpisałam dzisiejsza i a Informacjach dodatkowych opisałam problem.
Przejmujący odrzucił mi kartę a ja skorygowałam ale i zaraz wycofałam zeby wystawić nową żeby mi się masy zgadzały dokładnie (nie pytajcie dlaczego tak chciałam)
Wczesniej jak miałam taką sytuację i musiałam wystawić nową kartę już po faktycznym ropoczęciu transportu to było w tym samym dniu więc problem się nie pojawił.
Dzisiaj nieoptarznie wycofałam i zdaje się, że mam problem :((((
Nie wiem jak przejmujący zareaguje na tę KPO....
Nie mam jak uzgodnić bo tam u nich wielostopniowo to wszytko przechodzi, nie ma z kim gadać. Na potweirdzenie przejęcia czekałam od wczoraj od rana do dzisaij do 16:00
Gość
31 styczeń 2020 o 21:49
Gość napisał:
czy firma pszekazujaca odpady musi wygenerowac potwierdzenie na transport????????