Baner eko soft 2023 bdo

BDO - baza danych

Założony przez Gość 02 lipiec 2015 o 14:41

Gość

31 styczeń 2020 o 08:29

Jakie potrzebuje dane do obliczenia poziomu ograniczenia? 

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2020 o 09:28

Dzień dobry, 
czy jeżeli prezydent podpisał ustawę, to istnieje szansa, aby w wersji papierowej, na karcie przekazania odpadów wydać odpad, którego nie mamy we wniosku aktualizacyjnym? Wniosek, który złożyliśmy po prostu zniknął, nowy nie chce przejść, bo się wczytuje i nic więcej. A zależy nam bardzo aby ten odpad już przekazać 

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2020 o 09:35

Dzień dobry,

Czy w związku z podpisanie ustawy, która wprowadza przesunięcie sprawozdawczości i możliwości prowadzenia ewidencji i kpo w formie papierowej można odbierać odpady od podmiotów, które nie posiadają numeru BDO, a powinny taki numer posiadać? Z góry dziękuje za odpowiedź.

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2020 o 10:15

Gość napisał:

Gość napisał:

Czy transportujący musi potwierdzić zakończenie transportu od razu przed wyjazdem na drogę publiczną, czy może to zrobić później?
Bardzo proszę o odpowiedź

Ja czasami robię nawet 2-3 dni po transporcie.

Pomimo tego że ustawa mówi o obowiązku zakończenia niezwłocznie? Nie da się wprowadzić do ewidencji KPO bez potwierdzonego transportu.

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2020 o 12:19

Gość napisał:

Witam,

a ja mam takie pytanie - chodzi mi o odpad w postaci palet i stelaży drewnianych w których trafia do nas materiał do produkcji. i jedno i drugie jeśli niepotrzebne i uznane za odpad to kod 15 01 03 opakowania z drewna. Pytanie czy jeśli pochodzi to z dostaw to mogę to uznać za odpad spoza instalacji?? 
Wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemu, choć z drugiej strony mam w decyzji wpisane, że "źródłem powstawania odpadów są procesy produkcyjne prowadzone w zakładzie, w tym m.in. dostawa materiałów i surowców oraz wysyłka produktu gotowego (...)"
Proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów. 

Nikt nie wie???
F4odpowiedz

Goś

31 styczeń 2020 o 15:52

Mam pytanie, czy działają wam w BDO Wnioski aktualizacyjne? Mi kręci się wskaźnik i tak od początku stycznia nie mogę uaktualnić danych tj. złożyć wniosku aktualizacyjnego. Help !!

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2020 o 15:55

Dzień Dobry,
Pytanie czy dla dwóch pozwoleń na wytwarzanie odpadów (instlacji) będących przy tym samym adresie trzeba tworzyc dwie lokalizacji i czy się da to zrobić?

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2020 o 17:31

czy firma pszekazujaca odpady musi wygenerowac potwierdzenie na transport????????

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2020 o 20:15

System nie dopuszcza wpisania w nowej karcie przekazania przeszłej daty rozpoczęcia transportu . Jak w takim razie będziemy wprowadzać papierowe KPO po nawet długim czasie???? (ostatecznie do 31.07. wystawione do 30.06, więc siłą rzeczy będzie koniecznoć wpisania przeszłej daty transportu!

Własnie dzisiaj wycofałam kartę z błędem z wczoraj. Przy próbie wystawienia nowej nie pozwala mi wprowadzić wczorajszej daty.
Wpisałam dzisiejsza i a Informacjach dodatkowych opisałam problem.
Przejmujący odrzucił mi kartę a ja skorygowałam ale i zaraz wycofałam zeby wystawić nową żeby mi się masy zgadzały dokładnie (nie pytajcie dlaczego tak chciałam)

Wczesniej jak miałam taką sytuację i musiałam wystawić nową kartę już po faktycznym ropoczęciu transportu to było w tym samym dniu więc problem się nie pojawił.
Dzisiaj nieoptarznie wycofałam i zdaje się, że mam problem :((((
Nie wiem jak przejmujący zareaguje na tę KPO....
Nie mam jak uzgodnić bo tam u nich wielostopniowo to wszytko przechodzi, nie ma z kim gadać. Na potweirdzenie przejęcia czekałam od wczoraj od rana do dzisaij do 16:00

F4odpowiedz

Gość

31 styczeń 2020 o 21:49

Gość napisał:

czy firma pszekazujaca odpady musi wygenerowac potwierdzenie na transport????????

My generujemy potwierdzenie. 
F4odpowiedz
Nowa odpowiedź
Jeśli chcesz odpowiedzieć bezpośrednio na wybraną wypowiedź, kliknij opcję „odpowiedz” lub „cytuj” na dole każdego posta

Newsletter